top

Logo Sticla

 
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului -> Effects
Autor Mesaj
Andrei
-Founder-
-Founder-
Andrei

Data inscrierii: 18/Sep/2007
Mesaje: 90
Localitate: Pe la Invo4u

MesajTrimis: 18/10/2007 21:23    Titlul subiectului: Logo Sticla Raspunde cu citat (quote)

Ehh ... vin si eu cu un tutorial despre cum putem face un logo/avatar cu efectul de sticla !

In debutantul rand deschidem un nou fisier cu marimile dorite. Eu iau ca exemplu marimile 250x250 pixeli ! Sa nu uitam de background-ul Străveziu ( ca sa nu aveti dificultăți de culoare peste tot il puneti ! )

Logo Sticla Logo Sticla

Alegem culorile dorite, spre exemplu eu am ales 2 nuante diferide de albastru.
Selectati Eliptical Marquee Tool, si tinand apasat pe SHIFT trasati un cerc putin mai mic decat dimensiunile fisierului. Nu trebuie sa fie centrat întocmai pe centru...dar sa nu iesiti din spatiul de lucru.

Logo Sticla Logo Sticla

Acum selectati Gradient Tool. Trasati de jos in sus un gradient in cercul nostru. Daca doriti sa obtineti efectul ca in poza puteti utiliza Radial Mode. Obtineti ceva in genul :

Logo Sticla Logo Sticla

Apoi putem crea anumite efecte. Urmam calea : Layer -> Layer Style -> Bevel and Emboss , unde mai putem selecta , dupa preferinte , si Contour. Daca doriti ca logo-ul sa lase o "umbra" pe imagine, selectati Drop Shadow. Bineinteles va puteti juca si cu celelalte functii, dar pentru un logo modest si atractiv , eu consider ca aceste 3 functii sunt de ajuns ! Acum totul arata asa :

Logo Sticla Logo Sticla

Acum, cream 2 Guide-uri ( View->New Guide ), cu pozitia de 50 px si 200 px. De ce facem acest fapt ? Pentru ca urmatoarea selectie sa fie centrata ...

Logo Sticla Logo Sticla

Acum , folosind din nou Eliptical Marquee Tool facem o selectie , ajutandu-ne de aceste linii ! Ar trebui sa obtineti ceva in genul :

Logo Sticla Logo Sticla

Acum , selectam unealta Brush Tool , selectam modul Vivid Light ,Opacity 30% si marimea in jurul la 190 ... Pozitia variaza in functie de preferinte, eu insa am dus unealta jumatate in afara selectiei , si jumatate inauntru ! Dupa aplicarea Brush-ului si stergerea liniilor ( View->Clear Guides ), logo-ul ar necesită sa arate asa :

Logo Sticla Logo Sticla

Acum am terminat totul cu bucată de fundal ! Am ajuns la scris imagini ! Aici toata omenirea face cum doreste ! Desigur , puteti aplica scrisului diferite efecte, pe care le gasiti in Layer -> Layer style !
Eu am așezat logo-ului meu Drop Shadow, Stroke si Gradient Overlay !
Iar bunul final este ... :

Logo Sticla Logo Sticla

Tutorialul este creat 100% de mine ... sper sa va placa ! :yahoo:

Sper ca am pus tutorialul unde trebuie :blush
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:    Subiectul anterior : Subiectul urmator  
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului -> Effects Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum

Fa-ti si tu propriul forum GRATUIT, pe www.myforum.ro